Magamról

Saját fotó
Egy újabb bloggoló. - Yet Another Blogger.

2009. július 14., kedd

Alsópáhok - Kolping Hotel

Alsópáhok a Balaton észak-nyugati részén helyezkedig el, Hévíztől 2, Keszthelytől kb 6km távolságra. A helység szerintem falu és emlékeim szerint eléggé rendezett, szép hely.

A Kolping Hotel a falu közepén helyezkedik el, nagyjából teljesen észrevétlenül. Értem ezalatt azt, hogy nem üt el a faluképtől, szépen beleilleszkedik. A szálloda specialitása, hogy nem egy épületből áll, hanem több közepesből. Ezek az épületek/lakószárnyak fedett és fűtött folyosókkal vannak összekötve (az étterem, wellness rész és recepció is).

A Kolping Hotel teljesen gyermekbarát hely. Miben nyílvánul meg? Sorolom:
  • Külön gyerek sarok az étkezéskor: többféle bébi étel, gyerek evőeszközök, gyerekeknek külön ételek
  • Nagyon sok etetőszék. Mindig volt szabad szék.
  • Előke a bejáratnál, tányér alátét a gyerekeknek
  • Három külső játszótér
  • Állatsimogató
  • Indián tábor
  • Bölcsőde
  • Óvoda
  • minimum 100 négyzetméteres játszóház animátorokkal
  • minimum 60 négyzetméteres, 10m magas belmagasságú kaland játszóház
  • trambulin
  • lábbal hajtható gokart
  • éjjel-nappali babakonyha

A szállodának van egy kabala állata: Bobó, aki egy viziló és midenhol megtalálható rajz, kép, szobor formájában. Sőt minden étkezés előtt az étkezőben és a játszóházban is megjelent egy beöltözött Bobó animátor. Ilyenkor minden gyerek körényűlt. Nagyon aranyosak voltak.

Egy kicsit már az volt az érzésem, hogy a gyerekek számítanak csak mi, felnőttek nem :)

Szerencsétlen időjárást fogtunk ki, két napig esett nem tudtunk szinte semmit sem a szabadban lenni. A gyerekek viszont nem unatkoztak, hála a sok belső lehetőségnek.

Ami külön meglepett, hogy minden alkalmazott hihhhhhhhetetlen kedves volt. Voltam már több hasonló minőségű szállodában, a szokásos kedvességnél is többet kaptunk itt.

A welness és étterem résznél semmi különös nem volt (vagy nem emlékszem :)), a szokásos minőség és mennyiség.

Persze ez a szálloda sem tökéletes :) Azt nagyon nem értem, hogy egy gyerekbarát szállodában miért 10 óráig kell elhagyni a szállást. Ez két kisgyerekkel szinte lehetettlen. A szobánk (Gizella házban volt) eléggé lehasznált volt. Na nem azt jelenti, hogy igénytelen, rossz minőségű berendezés volt, csak látszott az ajtón, bútorokon, hogy eléggé el vannak használva. Szerintem egy ilyen szálloda ezt nem engedheti meg magának. A szerencsétlen rossz időnek volt egy pozitívuma: nem találtam sehol a szobába szellőző/klíma berendezést. Tartós meleg esetében eléggé felmelegedhet a szoba.

A barátomék pár hónappal előttünk voltak ott, Ők az Erzsébet házban kaptak szállást (nekünk már nem volt ott hely), ami modernebb, szebb mint a mi szobánk volt.

Web: www.kolping.hotel.hu

Képek:










5 megjegyzés:

  1. A második kép olyan, mintha Skóciában jártál volna. Hangulatos, kedves helynek néz ki.
    Azt én sem értem, hogy miért kell 10-kor elhagyni a szálláshelyeket. A négycsillagostól kezdve az apartman házig mindig ez volt a legkellemetlenebb. Elfoglalni pedig sok helyen csak du.1-2 óra körül lehet. Gyerekekkel ez nagyon macerás. Nekünk nincs autónk, a vonatokhoz kell igazodni, ami néha tényleg kellemetlen. Azért "kipihenték" magukat a skacok?:-)
    Évikati

    VálaszTörlés
  2. A skacok kipihenték magukat? Nem tudom, de egész nap a játszóházban ugráltak :) Ezt hívják aktív pihenésnek a felnőttek :) A kisebbik ráadásul ott kezdett el önállóan járni :)

    VálaszTörlés
  3. Ja!. Nem tudtam, hogy ilyen "törpe" még!
    Az én kisebbik fiam is egy nyaralásunkon (Leányfalu) indult le, dombról lefelé:-))
    Atis mit kell csinálnom, hogy a nevem felül megjelenjen? Nem értek hozzá? Mit üssek be?
    Köszi
    Évikati

    VálaszTörlés
  4. Evikati, a szövegmező alatt van a "Megejgyzés írása mint:". Ott tudod kiválasztani, hogy mi jelenjen meg fent. Ha nincs egyikhelyre sem felhasználóneved, akkor vagy a név-url vagy a névtelen marad. A név-url is pl.: Évakati és http://tudtad.blog.hu

    VálaszTörlés